Green power gym

PILATES

Építs stabil alapot!

A Pilates torna egy már több, mint száz éves komplex mozgásforma, alapítója a német származású Joseph H. Pilates.
A módszer egyik alappillére az erőközpont (core) folyamatos és kontrollált használata, valamint a mélyizmok erősítése. Emellett kiemelt szerepet kap a gerinc stabilizáló izmainak tudatos fejlesztése és az erre kialakított speciális légzéstechnika is.

A Pilates edzés egyik előnye, hogy gyakorlatai kisebb eszközökkel is könnyedén elvégezhetőek és a gyakorlók egyéni adottságaihoz, szükségleteihez alakíthatóak.

Ez a légzéssel és tudatos izommunkával ötvözött mozgásforma megfelelő mindazoknak akik:

​- esztétikus, formás izomzatot szeretnének kialakítani
– intenzív testmozgás kiegészítéseként erősítő és nyújtó edzésre vágynak
– sérülést követően a rehabilitációs időszak kiegészítésére szolgáló edzésformát keresnek
– ülőmunka, helytelen testtartás következtében derék és/vagy hátfájdalmakkal küzdenek
– és mindazok számára, akik tudatosabban és hatékonyabban szeretnék használni testüket.

A reformer egy sokoldalú pilates gép, amely precíz mozgásokat, izom aktivációt és testtartást segít elő. A Reformer egy csúszó kocsiból áll, amelyhez állítható rugók tartoznak, így az ellenállási szintet testreszabottan, igényeinknek és céljainknak megfelelően tudjuk változtatni. Ez a változtatható ellenállás abban is segít, hogy kontrollált, folyékony mozgásokat tudjunk végezni rajta, amelyek a rugalmasságot és az erőt segítik elő. Tudjuk nehezíteni, illetve könnyíteni is vele a gyakorlatokat.

A Reformer sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy egyszerre több izomcsoportot célozzunk meg, így teljes testes edzést biztosítva. Az izmok elnyújtásával és a helyes testtartásra összpontosítva növelheti az ízületek mobilitását, javíthatja testtartását és kifejleszthet hosszú, karcsú izmokat.

Emellett a Reformer számtalan gyakorlatot, variációt és lehetőséget kínál, akár kiseszközöket bevonva, így edzéseit változatossá, érdekessé és hatékonnyá teheti.

A reformer pilates gyakorlatok gyakran tartalmaznak olyan gyakorlatokat, például a kocsin állást vagy egy lábon való egyensúlyozást, amelyek bevonják a törzsizmokat és koordinációt igényelnek, ezáltal javítva az egyensúlyt, stabilitást és az általános testkontrollt. A légzéssel összekötött mozgások hozzájárulnak a stressz csökkentéséhez, így jó választás lehet azoknak, akik a hétköznapi rohanó világból ki szeretnének lépni egy kis időre.